Napsáno:
Petra
Publikováno:
27.4.2022

10 make-up triků, které fungují vždy

Ukažte svou nejlepší tvář pomocí těchto osvědčených tipů

Pokud jde o insta-trendový svět make-upu, existuje jistota apohodlí, když víte, co skutečně funguje – a co je jen humbuk, média a marketing.Jako kosmetická redaktorka, která strávila desítky let focením s přednímivizážisty a áčkovými celebritami, jsem se naučila 10 nejlepších osvědčených aověřených tipů pro ženy ve věku nad 50 let. Navzdory novým značkám, recepturáma technologiím počítejte s těmito tajnými tajemstvími při své kutilské rutině.

1. Začněte znovu

Úspěšný make-up je třeba aplikovat ihned po umytí, peelingu a hydrataci obličeje. Kombinace teplé vody, masáže obličeje a vašeho výběru krému, oleje nebo séra rozjede věci tím, že vyplní vrásky, odstraní šupinky a hydratuje suchou nebo postmenopauzální pokožku. To znamená absolutně žádné mezery mezi čištěním, hydratací a aplikací make-upu. Aby bylo jasno: Nemůžete si umýt obličej, jíst, kontrolovat zprávy, nakupovat online nebo mluvit po telefonu a pak pokračovat tam, kde jste přestali.

2. Udělejte si make-up očí před make-upem obličeje

Je to chytrá objednávka bez nepořádku. Žádné starosti s vypadáváním pudrových stínů na tvářích nebo šmouhách pod očima, které mohou„zašpinit“ podkladovou bázi, tvářenku nebo korektor a vyžadují opakování. Příprava víček nejprve primerem nebo krémovým stínem udrží oční make-up svěží a zaručí hladší a rovnoměrnější aplikaci.

3. Hnědá nebo černá gelová tužka oči rozzáří

Tyto voděodolné tužky, které jsou více pigmentované než typické kohl tužky, jsou méně rozcuchané než gely s štětcem a lichotivější než drsné tekutiny nebo fixy, vytvářejí pevnější a výraznější oči. Opřete se loktem o stůl, abyste měli pevnou ruku. Podívejte se do zrcadla, zvedněte bradu a malými pohyby sem a tam nakreslete podél spodní části horního víčka. Začněte u vnějšího oka a postupujte směrem k slznému kanálku, který se do tří čtvrtin zužuje. Přibližte se co nejblíže ke kořínkům řas, abyste důkladně zaplnili mezery. Hustý pigment (ne tloušťka čáry) je to, co vytváří silný okraj. Zpevněte tvar očí „pevným lemováním“ vodní linky pod horními řasami. Jemně zatlačte na obočí, abyste odhalili spodní stranu lemu a linie. Při vkládání pod oči použijte lehký dotek, nebo pro větší drama (zejména na hluboko posazených očích nebo očích s kapucí) místo toho vytvořte linku spodního víčka.

4. Nešetřte na kulmě ani černé řasence

Kvalitní kulma – jako jsou ty od Kevyna Aucoina, Shiseido nebo Bobbi Brown – neskřípne, nenatočí ani nenaláme tenké, suché řasy a vydrží roky. Vše je ve tvaru, pantu a vycpávce. Umístěte otevřenou kulmu blízko ke kořeni řas, pomalu zavřete a držte po dobu 30 sekund. Používejte jednoduchou řasenku v černé barvě jako profesionálové – nemusíte utrácet za nejdražší modely, protože ji každé tři měsíce vyhodíte a obnovíte. Hůlku řasenky pomalu rolujte od zatočených kořínků ke konečkům cik-cak kývavým pohybem tak, aby největší koncentrace produktu byla u báze, kde řasy zahušťuje.

5. Pro zvýraznění očí použijte neutrální stíny

Přirozené odstíny – teplé tóny pro tmavé oči, studené tóny pro světlé oči – nikdy nezklamou. Není třeba dělat celou konturu. Ale vězte, že bledý, třpytivý stín na víčkách může dodat jiskru unaveným očím, střední odstín v záhybu a těsně nad ním může smazat jakýkoli masový převis a oči vypadají větší, a nejtmavší hnědé a uhlové fungují jako kouřový top coat pro vaše gelové oční linky, které zjemní vzhled nebo skryjí vlnovky.

6. Udělejte si obočí

Snažte se je vyplnit, prodloužit a upravit (i když nosíte ofinu nebo brýle), protože obočí je klíčem k výrazu obličeje. Udržujte přirozené. Používejte tužku na obočí krátkými jemnými tahy podle směru růstu chloupků. Pak případně vyplňte řídká místa pudrem, který přilne k podkladu tužky. K smíchání použijte spirálový kartáček nebo čistou hůlku staré řasenky.

7. Snažte se o záři a jas, ne o zakrývání

Make-up obličeje obnovuje zářivost a poskytuje zdravý vzhled. Použijte o jeden odstín teplejší nebo zlatavější místo dokonalé shody, abyste působili proti nažloutlé, pastovité, popelavé pleti a neutralizovali zarudnutí nebo růžovku. Dále si vyberte podkladovou bázi se slovem „luminous“ v názvu produktu, abyste zajistili technologii odrážející světlo, která dodá vaší pleti zářivý květ – jako byste spolkla žárovku. Nakonec zvolte orosený a čistý, ale vysoce pigmentovaný make-up pro dospělé a zbavte se toho, co se nenosí. Skvěle vypadající pleť je vaší největší krásou. A všechny ty matné, pudrové, s vysokým rozlišením, celkové krytí nebo dlouhotrvající produkty na obličej? Nadobro na ně zapomeňte.

8. Používejte štětce na make-up

Zralá pleť má texturu s výrazovými linkami, drobnými očními vráskami a hnědými, červenými nebo modrými zabarveními – a to vše je v pořádku. Mají je dokonce i celebrity – k čemu je podle vás Photoshop? Těžké pokrytí nikoho neoklame; ve skutečném životě to vypadá upečeně a falešně. Hedvábné syntetické štětce zajistí, že make-up vypadá autenticky. Podkladový štětec zabrání usazování make-upu ve štěrbinách a rozích. Začněte ve středu obličeje a rozetřete základ směrem ven, slábněte směrem k čelisti a linii vlasů pro bezproblémovou aplikaci. Používejte tam a zpět krouživé pohyby a jděte zpět přes nosní dírky, pod nosem, kolem rtů a v záhybech od nosu k ústům, kde se přebytečný make-up má tendenci usazovat. Použijte menší štětec na korektor k nanášení maskování pod očima, ve vnitřním koutku vedle nosu a na jakýchkoli specifických hnědých skvrnách, zlomených kapilárách nebo skvrnách, které vás trápí.

9. Namíchejte zářivou krémovou tvářenku vysoko na lícní kosti

Dodává vaší tváři život a energii, splyne přímo s vaší pokožkou pro přirozeně vypadající zčervenání a přitahuje pozornost k očím a pryč od rušivých vlivů, které by mohly narušit báječný vzhled. Vyberte si zářivý a jasný odstín růžové, meruňkové nebo červené, v závislosti na odstínu vaší pleti. To, co zpočátku vypadá překvapivě, poklepáním vybledne a hladce se vstřebá do pokožky. Zahoďte pudrovou tvářenku.

10. Vyměňte si tužku na rty a rtěnku

Přizpůsobte tužku na rty svému přirozenému tónu rtů. Nakreslete okraje, ale opravte vybledlou, asymetrickou nebo ztenčenou linii horního rtu mírným zaoblením mašle namísto kreslení dvou nových bodů. Poté vyplňte celá ústa vložkou jako základem, abyste zabránili migraci kroužků kolem úst a rtěnky do vrásek. Vyberte si krémovou rtěnku – ne lesk. Pokud dáváte přednost nahým odstínům, vynechejte světlé odstíny, aby odpovídaly barvě vašich rtů a vložce. Odvažte se vyzkoušet nový odstín pro vás, jako je broskvová růžová, růžová nebo červená, abyste vylepšili vybělené zuby a svůj oslnivý úsměv.

Sledujte nás na Instagramu